Diabetische voet in de praktijk

Diabetische veot in de praktijk 

Een goede anamnese is zeer belangrijk voor u als pedicure. Om goed professioneel te werken is het noodzakelijk om bepaalde aspecten in kaart te brengen. Uit onderzoek is gebleken dat door preventief werken, bepaalde problemen, ook aan de voeten zich minder snel gaan ontwikkelen. Da thet verzorgen van de voeten bij mensen met diabetici zeer belangrijk is blijkt ook uit het feit dat veel zorgverzekeraars voetbehandelingen bij een erkende pedicure ( gedeeltelijk ) vergoeden. 

Uw behandeling speelt een belangrijke rol in de keten van preventie. Deze interactieve scholing is een aanvulling en verdieping in de problematiek van de diabetische voet. Zowel de docent als de cursist kunnen voorbeelden uit de praktijk aandragen welke worden behandeld. Het kan voorkomen dat op sommige aspecten dieper en breder wrodt ingegaan dan het BCP voorschrijft.

Theoretisch gedeelte: Aan de hand van een Power Point presentatie ondersteunt met veel doelgerichte foto's illustraties en praktijkvoorbeelden worden o.a.de volgende punten behandeld. Gevolgen en verschijnselen bij diabetici, wat is de taak van de pedicure anamnese, voetonderzoek en verschillende test instrumenten ( monofilament om oppervlakkig gevoel te testen, stemvork om het diepere gevoel te testen, tip therm om koud-warmte verschil te testen), behandelplan opstellen, welke pedicure instrumenten / fraisen ect. juist wel of niet te gebruiken.

Verdere aandachtsputnen : 

* Belang van samenwerken met andere disciplines.

* Middelen welke door podotherapeuten, praktijkondersteuners en artsen worden ingezet bij diabetes.

* Bepaalde aspecten worden verder uitgediept zodat u een bredere blik krijgt over de voetbehandeling van diabetesclienten door andere disciplines.

 

evenement eigenschappen

Startdatum 20-06-2019 10:00
Einddatum 20-06-2019 15:00
Max. deelnemers 16
Ingeschreven 1
Aantal plaatsen 15
Prijs per persoon €121,00
Locatie Podiamed Schiebroek
Het maximum aantal inschrijvingen is bereikt

Contactgegevens

PodiamedLog 100

Dotterbloemstraat 20
3053 JV Rotterdam

010-4612002
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
webshop.podiamed.nl

KVK 24167560

Openingstijden

maandag:
dinsdag:
woensdag:
donderdag:
vrijdag:
zaterdag:
gesloten
9.30 tot 17.30 uur
9.30 tot 17.30 uur
9.30 tot 17.30 uur
9.30 tot 17.00 uur
9.30 tot 13.00 uur

Merken

BERKEL, BSSPANGE, BUSCH, CHEMODIS, DEPEND COSMETICS, FUNGHICLEAR, GEHWOL, GERMSTAR, HADEWE, LAMDOR, LAUFWUNDER, MEDIHONEY, NCM, ORTHOFEX, PODOMASTERSPRAY, REFECTOCIL, SAMENWERKENDE PEDICURES, SATIN SMOOTH, SILOPOS, STRICTLY PURE, SWANN MORTON, TOCOTHOLIN, VOLATILE.

BannerStrictlyPure