Wratten, psoriasis en eczeem (3)

Wratten, psoriasis en eczeem

Huidaandoeningen als wratten, eczeem en psoriasis komen in de dagelijkse praktijk van de voetzorgverlener voor. Maar hoe kunt u eczeem van een huidschimmel onderscheiden? Wat zijn wratten eigenlijk en welke soorten komt u als voetzorgverlener tegen? En hoe gaat u om met psoriasis, is er iets tegen te doen? Veel vragen - en u heeft er vast nog meer - waarover deze cursus duidelijkheid geeft. Ook komen verschillende behandelmethoden voor deze aandoeningen aan bod. Uiteraard krijgt u tijdens deze cursus veel beeldmateriaal te zien, want ‘zien’ en ‘leren zien’ is heel belangrijk om een goed behandelplan te kunnen opstellen.


Programma

Inleiding
Huidontstekingen
Wratten
Psoriasis
Eczeem

Wratten
Wratten zijn vervelende aandoeningen, zeker bij kinderen. De bestaande therapieën om wratten te bestrijden zijn niet altijd pijnloos en worden soms als zeer vervelend ervaren. In deze presentatie wordt dieper ingegaan op het ontstaan van wratten, de diverse soorten wratten en de gebruikelijke therapieën. Tevens wordt informatie aangereikt over wat een voetzorgverlener binnen de competentie kan doen om wratten te voorkomen of te doen verdwijnen.

Psoriasis
Aan de ziekte psoriasis lijden alleen al in Nederland zeker 300.000 mensen. De oorzaak van deze ziekte is nog niet helemaal ontrafeld. Bekend is dat een genetische factor een belangrijke rol speelt en de ziekte zich vaak openbaart na een trauma of na een streptokokkeninfectie. Toch zijn er wel degelijk goed onderbouwde aanknopingspunten die de situatie van de psoriasispatiënt duidelijk kunnen verbeteren zonder de inzet van zware medicatie. Deze presentatie geeft juist informatie over zulke zorgaspecten. Verder wordt aandacht besteed aan de complexiteit van dit ziektebeeld en de laatste ontwikkelingen op het gebied van samenhang met hart- en vaatziekten en diabetes.

Eczeem
De mens wordt steeds schoner. Met behulp van allerlei zeepsoorten en andere desinfectantia proberen mensen zichzelf zo schoon mogelijk te houden. Soms schieten we daar in door en ondermijnen we ons lichamelijk afweersysteem door ‘over-hygiëne’. Mede hierdoor neemt het aantal allergieën en eczemen bij kinderen en ook bij volwassen schrikbarend toe. Dit ziektebeeld kan voeding gerelateerd zijn, maar ook een genetische aanleg is mogelijk. Tijdens deze presentatie worden handvatten aangereikt voor een optimaal verzorgingstraject voor eczeempatiënten.


Na deze cursus

Kunt u wratten, psoriasis en eczeem herkennen.
Weet u wat de behandelmogelijkheden zijn en welke bijwerkingen deze hebben.
Kent u de specifieke gevolgen van deze aandoeningen voor de voet en de huid.
Weet u wat de risico´s van een voetbehandeling zijn voor de patiënt.
Bent u in staat hierover met artsen te communiceren.

Docent
Mischa Nagel.
Accreditatie : ProCert 3 punten (domein: Voetzorg, categorie: Beroepsvereisten).
Kosten: De kosten bedragen € 110 inclusief lesmateriaal, koffie en thee. De facturering loopt via de organisatie Bikkel. Via deze organisatie ontvangt u een bewijs van deelname, fatcuur en accreditatie punten.

https://docs.wixstatic.com/ugd/fd0759_6a47488ab4fd42fc9ec4701f72545fdb.pdf

“Na bevestiging van inschrijving is restitutie van het inschrijfgeld niet mogelijk en aanvaardt u de algemene voorwaarden van MischaNagel.nl.”


 

evenement eigenschappen

Startdatum 06-03-2019 19:00
Einddatum 06-03-2019 22:00
Max. deelnemers 30
Ingeschreven 9
Aantal plaatsen 21
Prijs per persoon €110,00
Locatie Podiamed Schiebroek
Het maximum aantal inschrijvingen is bereikt

Contactgegevens

logo msk podiamed

Website: www.msk.nl | www.podiamed.nl

Weshop: www.msk.nl | www.webshop.podiamed.nl

MSK-podiamed B.V. | Ambacht 2 | 5301 KW Zaltbommel | KvK 30031767

MSK-podiamed B.V. | Dotterbloemstraat 20 | 3053 JV Rotteram | tel : 110-4612002 showroom rotterdam 

Openingstijden

maandag:
dinsdag:
woensdag:
donderdag:
vrijdag:
zaterdag:
gesloten
9.30 tot 17.30 uur
9.30 tot 17.30 uur
9.30 tot 17.30 uur
9.30 tot 17.00 uur
9.30 tot 13.00 uur

Merken

BERKEL, BSSPANGE, BUSCH, CHEMODIS, DEPEND COSMETICS, FUNGHICLEAR, GEHWOL, GERMSTAR, HADEWE, LAMDOR, LAUFWUNDER, MEDIHONEY, NCM, ORTHOFEX, PODOMASTERSPRAY, REFECTOCIL, SAMENWERKENDE PEDICURES, SATIN SMOOTH, SILOPOS, STRICTLY PURE, SWANN MORTON, TOCOTHOLIN, VOLATILE.

BannerStrictlyPure